Nehéz lenne megállapítani mi is volt először: az igény vagy a lehetőség. Igény a multimédiás rendszerek integrációjára, vagy technikai fejlődés amely lehetőséget teremt az eddig elszeparált szórakoztató rendszerek egymásba olvadására. Minden esetre a Clarus rugalmasan követi jelenleg is a multimédia evolúciós vonalát.

CLARUS:A multimédia evolúciója

Mindent a multimédiás hálózatokról

A MÉDIALEJÁTSZÓK ÉS AZ INFORMATIKA ÖSSZEFONÓDÁSA:

 

A videó, DVD, Blu-Ray fejlődése vezetett a média lejátszók elterjedéséhez, mely utat nyitott az informatikával való összefonódáshoz. Ezek mellett a műholdas és földi sugárzású média sem marad el fejlődésben. Beszélhetnénk itt a HD adások terjedéséről, a hozzá kapcsolódó hangzásról és nem utolsó sorban a hatalmas áradatról, amit a választható műsorok száma jelent.
De nem csak a fenti források anyagát kell átláthatóan kezelni, hanem ezeket egyre több helyen kell kontrollálhatóan, sokszor egymással összhangban megjeleníteni.
Itt nem csak az egyes háztartásokban felmerülő igényekről beszélek, hanem a nagy közösségi helyek (plázák, szállodák, konferencia épületek, iskolák) egyre kifinomultabb megjelenési elvárásairól is.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

 

ITT

ÖNNEK IS ISMERŐS A PROBLÉMA?

A multimédiás rendszereket a fenti sorokban megbúvó problémák hívták életre: kaotikus, átláthatatlan kezelhetőség, rengeteg eszköz, sok-sok kábellel összekötve és mindez minden szobában, helyiségbe.
„Hol a kedvenc filmem?”
„Hol a távkapcsolója ennek az eszköznek?”
„Hogyan tartsak rendet ennyi kábel között?”
„Ki mondja meg mit, hogyan használjak?”
„Ki mondja meg mit is használjak?”
„Hogy lehet ezt átlátni és nem beleőrülni?”

hát… vagy sok érdeklődéssel és türelemmel átlátja a káoszt, vagy mindezt integrálja egy rendszerben, egy képernyőre, egy távkapcsolóval, kényelmesen a fotelból.

NÉHÁNY ÖTLET A RENDSZERETERVEZÉSHEZ:

Központ lehetőségei:

 • Központi média tárolás (NAS): filmek, zenék, fotók, digitális iratok, munka dokumentumok
 • Központi műholdas és földi sugárzású TV és rádió adások fogadása
 • Informatikai hálózat, teljes lokális lefedettséggel, internet és minden média agyag mozgatására. Minden egy szál UTP kábelen!
 • Kamerás megfigyelő rendszer integrálása.
 • Hálózat és rendszer monitoring (pl.: üzenet küldése rendszerállapotról)
 • Távolról (akár otthonról) vezérelhető zónák
 • Távfelügyelet (pl.: szoftveres hibák üzleten kívülről javíthatók)

NAS

VÉGPONT LEHETŐSÉGEI:

 • Egyszerű installáció: egy média lejátszó, egy kép és hangmegjelenítő eszköz.
 • Egységes távszabályozás: „csak egy távkapcsolót kell megtanulni” és ott sincs semmi felesleges gomb, csak amire szükség van.
 • Felhasználói jogosultságok adhatók: „ki nézhet, mit nézhet, mit kezelhet”
 • „PARTY” üzemmód: „mindenhol egyszerre szól, ugyanaz”
 • „ZONA” üzemmód
 • Arculathoz illeszkedő megjelenési mód: képernyők, menüpontok, távszabályozó felület.

Mint látszik a rendszerfejlesztési ágazatunk nem konkrét termékekkel foglakozik, bár a jól bevált eszközökhöz azért ragaszkodunk.

A felmerülő igények mindig teljesen egyediek. Megbízóinkat pedig biztatjuk: merjenek bátrat álmodni. Már szinte minden elképzelés megvalósítható.

Az egyedi igények megvalósításával Önnek nem kell kompromisszumokat kötnie: csak azok a szolgáltatások kerülnek megvalósításra, amelyekre szüksége van. És ami még igen fontos manapság: a rendszerek bővíthetők, un. jövő-kompatibilisek.

 

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

KÖVETKEZŐ SZAKMAI ÍRÁSUNK

Read more:
HÁZIMOZI TELEPÍTÉSE

Mára már beigazolódott, hogy mind a házimozi, mind a hozzá kapcsolódó teljes multimédiás hálózat, a lakáskultúra része. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az a lakás egységét...

Close