KÖZPONTI EGYSÉG

RACK SZEKRÉNY

Az egész rendszer központja egy rack szekrényben építve van elhelyzeve:ebben a szekrényben kap helyet a NAS, a média és informatikai anyagik tárolására.
Ide kerül még egy Mátrix, amely a műsor források megfelelő szétválogatását végzi a megjelenítők vagy a média források felé.
És itt kap helyet a lakás automatika központi vezérlője is.

NAS

Központi média tárolás:filmek, zenék, fotók , digitális iratok tárolása.

MATRIX

A mátrix a műsor források megfelelő szétválogatását végzi a megjelenítők és a média lejátszók felé.

 SZAKKIFEJEZÉSEK

INFRA PORT

Számos alaplapon található egy alaplapi tüskesor, ami a felhasználó igénye szerint soros portként, vagy infravörös adóvevő egység csatlakoztatására használható. Az infravörös adatátvitelt főképp mobil eszközök (PDA,  mobiltelefon,  stb.) használják, de megfelelő segédprogrammal akár a közönséges TV távirányítót is használhatunk, mint PC beviteli eszközt, infra porttal.

SOROS PORT

A soros port, ismertebb nevén COM-port vagy kommunikációs port egy soros adatátvitelű PC  csatlakozó. Mára már elavult, régebben rengeteg különféle eszközt lehetett rá csatlakoztatni. Általában két darab volt egy számítógépben, nagyok sok modellnél csak az egyik port volt kivezetve, a másik egy alaplapi  tüskesor volt, amire a felhasználó saját belátása szerint köthetett COM-port kivezetést, vagy infravörös  vevőegységet. A port főképp alacsony sebessége (115 kbit/s maximum) és az USB portok térhódításának köszönhetően veszített népszerűségéből.

UTP KÁBEL

Az UTP kábel 4 érpárból álló réz alapú átviteli közeg. Az UTP kábeleknek mind a 8 rézvezetéke szigetelőanyaggal van körbevéve.

Fontos jellemzője, hogy a vezetékek párosával össze vannak sodorva, így csökkentve az elektromágneses és rádiófrekvenciás interferencia jeltorzító hatását, és a sugárzás miatti veszteséget. Az árnyékolatlan érpárok közötti áthallást úgy csökkentik, hogy az egyes párokat eltérő mértékben sodorják

DISPLAY

Kijelző

AUDIOVIZUÁLIS RENDSZERINTEGRÁCIÓ

Az audiovizuális rendszerintegráció a rendszer összetevőinek  olyan összekapcsolása, mely az eredeti funkcionális és technikai jellemzőiket egyesíti minden részletre kiterjedően, egy új, együttműködő rendszerré. Alapvetően kétszintű rendszerintegrációról beszélhetünk:

Az első szinten a bejátszó eszközök (IT és AV) csatlakoztatása az adott megjelenítőhöz (VGA, DVI, HDMI, LAN, WLAN, RS232, USB, stb.) a helyi lehetőségeknek, igényeknek megfelelően, míg a második szinten az elemek egy működő egységgé történő tervezése, kiépítése (pl. vezérlőrendszerek) valósul meg.

Egy tervszerűen felépített audiovizuális rendszer (vetítés, hangtechnika, vezérléstechnika, kiegészítő eszközök) a felhasználók számára testreszabottan biztosítja az  információkat, kezelőfelületeket.